نوسانگر stochastic یکی از اندیکاتورهای مومنتوم محبوب در بین معاملهگران است. این شاخص، دامنه قیمت را در یک دوره زمانی مشخص باقیمت پایانی در طول دوره مقایسه میکند. stochastic بسیار بهشدت حرکات قیمت در بازار حساس است و شاید نسبت به سایر نوسانگرها، روندهای متعدد بالا و پایین بیشتری را تجربه کند.
چرا اسیلاتور Stochastic به حرکات قیمت حساس است
حساسیت به حرکات قیمت میتواند سیگنالهای اولیه تغییر جهت در بازار را ارائه دهد در همین حال میتواند سیگنالهای اشتباهی زیادی هم به معاملهگر بدهد. حساسیت stochastic را میتوان با تغییر دورههای زمانی یا گرفتن میانگین از این شاخص در طول زمان، کاهش داد.
نظریه اولیه اندیکاتور stochastic این است که قیمتها در بازارِ صعودی به بالاترین قیمتها نزدیکتر هستند، به همین ترتیب در یک بازار نزولی قیمتها به پایینترین قیمتها نزدیکتر هستند. سیگنالهای معاملاتی زمانی صادر میشوند که خط K% خط میانگین سه دورهای میانگین متحرک معروف به D% را قطع کند.
اندیکاتورهای تکنیکال برای جفت شدن با نوسانگر stochastic
برخی از بهترین اندیکاتورهای تکنیکال که stochastic را کامل میکنند عبارتاند از؛ میانگین متحرک و سایر اندیکاتورهای مومنتوم.
تقاطع میانگین متحرک میتواند بهعنوان مکمل سیگنالهای معاملاتی صادرشده توسط stochastic استفاده شود. یک حرکت صعودی یعنی زمانی که میانگین متحرک کوتاهمدت اقدام به عبور از پایین به بالای میانگین متحرک بلندمدت میکند و روند صعودی را تائید میکند رخ میدهد. همچنین برای حرکت نزولی میتوان از همین تائید بهصورت بالعکس بهره برد.
دیگر اندیکاتورهای حرکتی مانند شاخص قدرت نسبی RSI و واگرایی همگرایی میانگین متحرک MACD نیز میتوانند بهعنوان مکمل اندیکاتور stochastic در نظر گرفته شوند.
در هرکدام از این اندیکاتورهای پرکاربرد میتوان به دنبال سیگنالهای معاملاتی بود که بتواند سیگنال ارائهشده توسط stochastic را تائید کند.
منبع: گروه مشاوران مالی سامان