به دست آوردن نحوه مدیریت امور مالی فردی میتواند ترسناک باشد، اما گامهای سادهای برای تسلط بر امور مالی فردی وجود دارد. هرچه زودتر یاد بگیریم که چگونه تصمیمات هوشمندانه و استراتژیک مالی بگیریم، زندگی آسانتر و با رفاه بیشتری خواهیم داشت.
مدیریت امور مالی خود را با چند گامی که در ادامه این مقاله بیان کردهایم شروع کنید و ببینید که هرکدام از آنها چه تأثیری بر امور مالی شخصی شما خواهد داشت.
-
هزینههایتان را پایش کنید
این سادهترین کاری است که میتوانید برای مدیریت بهتر پول خود انجام دهید، آنهم به این دلیل که مجبور نیستید کاری انجام دهید. برنامهها و اپلیکیشن های بیشماری هستند که وضعیت حساب شما را بر روی گوش هوشمند نشان میدهند. این نرمافزارها نهتنها میتوانند هزینه و مخارج را ردیابی کنند، بلکه آنها را برای شما طبقهبندی میکنند بهطوریکه متوجه میشوید در چه زمینههایی بیشتر پول خرج کردهاید. (همچنین بخوانید؛ مدیریت عادات خرج کردن).
بهترین راه، استفاده از نرمافزارهای مدیریت پول است. این فقط در مورد ردیابی هزینههای شما نیست بلکه در انتخاب هرچه هوشمندانهتر تصمیمات مالی به شما کمک خواهد کرد.
-
بیمه بازنشستگی
اگر حساب بیمه تأمین اجتماعی را تاکنون باز نکردهاید همین امروز اقدام به این کارکنید. ماهانه مبلغی برای درآمد بازنشستگی خود کنار بگذارید. سپس در سنین ۲۰ و ۳۰ سالگی به فکر راهکارهای افزایش درآمد بازنشستگی باشید.
-
در حسابهای دیگر سرمایهگذاری کنید
علاوه بر حساب بازنشستگی میتوانید در موقعیتهای دیگر هم اقدام به سرمایهگذاری کنید.
جهت دریافت مشاوره سرمایه گذاری کلیک کنید
هرچند که سرمایهگذاری بهنوبه خود مهم است اما سرمایهگذاری در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی بسیار مهمتر است چراکه زمان آزاد شما بیشتر است، زمان (به لطف سود مرکب) یک جزء خیلی مهم در ساخت ثروت است.
-
تعیین و نوشتن اهداف
اگر هدفتان را نمیدانید، پیشرفت دشوار است. اهداف مالی شما بهعنوان نشانگرها کمک میکنند تا زمان تصمیمگیریهای مالی در مسیر صحیح پیش روید. لزوماً فهرستی از اهداف نیاز نیست. در حقیقت هرچه اهداف بیشتر باشد، احساس غربت بیشتری در طول مسیر تصمیمگیریهای مالی میکنید. برای شروع نمونه اهداف مالی در ادامه آمده است که میتواند یک راهنمایی جهت تدوین اهداف مالی برای شما باشد:
اهداف کوتاهمدت (سه تا پنج سال):
- ساخت حساب سپرده اضطراری
- پسانداز برای مسافرت
- پرداخت اقساط وام کوتاهمدت
اهداف میانمدت (پنجتا ۱۵ سال):
- پرداخت اقساط مسکن
اهداف بلندمدت (بالاتر ۱۵ سال):
- آزادی مالی
زمانی که یک یا دو هدف را تعیین میکنید، باید میزان پول موردنیاز جهت رسیدن به آنها را برآورد کنید. مقدار پول را بر تعداد سالهای بین زمان فعلی تا زمان رسیدن به هدف تقسیم کنید.
-
بازپرداخت وامهای بلندمدت
این مورد در هر شرایط اقتصادی کاربرد ندارد. اما بهطور عمومی هرچه وامهای بلندمدت مانند وام مسکن، وام ازدواج و یا وام دانشجویی را سریعتر تسویه کنید، پسانداز بیشتری خواهید داشت. چراکه در صورت تسویه در زمان کوتاهتر، نرخ بهره پرداختی هم بهمراتب کاهش مییابد. منبع: گروه مشاوران مالی سامان
-
ذخیره هوشمند پول
مانده پولهای اضافی خود در آخر ماه را در موقعیتهای کوچک و با تنوع زیاد سرمایهگذاری کنید. از این موقعیتها میتوان به بازار ارزهای دیجیتال، بورس، فرابورس و غیره اشاره کرد. در این صورت هم پول شما از بین نمیرود و هم به بازده معین و قابلتوجهی دست خواهید یافت.
-
از هدر رفت پول برای چیزهای کوچک جلوگیری کنید
شاید این جمله را بارها شنیده باشید: بهجای سیگار کشیدن، انتهای سال چند میلیون پول ذخیره کن. و یا سایر موارد ازایندست که بهسادگی میتوانید پرداخت به ازای آنها را متوقف کنید. هزینههایی همچون صرف چای در کافه با دوستان، صرف چندین وعده غذایی در بیرون از منزل و سایر موارد.
شاید خیلی از این موارد بد نباشند و حتی بسیار هم ارزشمند باشند اما سرعت حرکت شما را دررسیدن به اهداف مالی کند خواهند کرد. چراکه ترکیب هزینههای فوق میتواند برای شما دردسرساز شود.
به این فکر کنید که چه مواردی بیشترین دستاورد را براش ما به ارمغان خواهد آورد. اگر این مورد ورزش است پس بهاندازه شهریه ماهانه باشگاه ورزشی، پول در بودجه خود در نظر بگیرید.
نیازی نیست خسیس باشید اما اگر میخواهید از منابع مالی خود بهتر استفاده کنید، باید هزینههای خود را شناسایی و آنها را در راستای اهداف مالی مدیریت کنید. این باعث میشود پول بیشتری برای سرمایهگذاری و یا پسانداز کنار بگذارید و ثروت خود را توسعه دهید.
منبع: گروه مشاوران مالی سامان