Rebound چیست؟
rebound از منظر مالی به معنای اصلاح فعالیتهای منفی است. در بازار سهام به معنای افزایش قیمت نسبت به قیمتهای پیشین است. همچنین از دیدگاه اقتصاد به معنای افزایش فعالیتهای اقتصادی نسبت به سطح پایین فعالیتهای دورههای گذشته است، بهطور مثال کاهش دوران رکود. بحران مالی از دیدگاه اقتصاددانان از دو مرحله متوالی بدون رشد اقتصادی تشکیلشده است. رکودها بخشی از چرخه کسبوکار هستند که شامل توسعه، پیک رکود، رکود، تخلیه و اصلاح هستند. rebound یک رکود، در مرحله اصلاح رخ میدهد.
ساختار Rebound
rebound ها یک رخداد طبیعی از چرخه تجاری در حال تغییر هستند. رکود اقتصادی و کاهش بازار بخشی اجتنابناپذیر از چرخه تجاری است. رکود اقتصادی زمانی رخ میدهد که کسبوکار بهسرعت رشد میکند، و افت قیمت سهام زمانی رخ میدهد که سهام با توجه به رشد اقتصادی، بیشتر از ارزش ذاتیاش معامله شود. قیمت کامودیتی ها مانند نفت، زمانی که عرضه بیش از تقاضا باشد، کاهش مییابد. در بعضی از موارد خاص، مانند حباب قیمت مسکن، ممکن است به دلیل قیمتگذاری بر اساس حدس و گمان قیمت مسکن افت کند. بااینحال هر کاهش پس از یک دوره اصلاح یا rebound اتفاق میافتد.
نمونههایی از ریباند
افت شدید بازارهای بینالمللی سهام در اوایل ۲۰۱۶ باعث به وجود آمدن ترس از آینده شده بود، درحالیکه خیلی از تحلیلگران اعتقاد داشتند روند نزولی در یک دوره طولانی همراه بازار خواهد ماند. در سه هفته اول سال به دلیل افزایش نگرانی در مورد رکود اقتصادی جهانی و قیمت نفت، شاخص Dow بیش از دو هزار واحد افت داشت. سرانجام در ۱۱ فوریه وارد روند اصلاحی شد و کمتر از یک ماه تمام افت خود را جبران کرد.
افت نزولی قیمت نفت در سال ۲۰۱۵ موجب نگرانی بازار سهام در نیمه دوم سال شد. کاهش قیمت نفت در ژانویه و فوریه ۲۰۱۶ ادامه داشت که یکی از دلایل اصلی کاهش ارزش بازار سهام بود. قیمت نفت در ژانویه پس از کاهش دوساله از ۱۱۵ به ۲۷ دلار به ازا هر بشکه رسید. در طول سه ماه بعد قیمت نفت وارد فاز اصلاحی شد و به نرخ ۴۵ دلار برای هر بشکه رسید.
گردآوری: گروه مشاوران مالی سامان