کلیه حقوق و امتیازات این مطلب متعلق به دانش نامه مالی سامان بوده و هرگونه استفاده از مطالب و مقالات این سایت بدون ذکر منبع، پیگرد قانونی دارد.
در این قسمت از راهنمای تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال، مقدمهای هیجانانگیز در مورد اندیکاتورهای تکنیکال که بهطور گسترده در تحلیل های تکنیکال کاربرد دارند، بیان میشود.
سه جزء اصلی تحلیل تکنیکال قیمتی در شکل فوق نشان دادهشده است، در این مقاله به بررسی اندیکاتورها و اسیلاتورها و نحوه استفاده از آنها میپردازیم.
به منظور تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال به صورت آنلاین و رایگان، اینجا کلیک کنید.
مقدمهای بر اندیکاتورهای تکنیکال
اندیکاتورهای تکنیکال، ابزارهایی هستند که برای اندازهگیری و تفسیر رفتار بازار استفاده میشوند. این ابزارها اغلب توسط معامله گران و سرمایهگذاران برای شناسایی زمان معامله، نقاط مناسب معامله و یا شناسایی روندهای قیمتی جدید (صعودی، نزولی و یا خنثی) در بازارهای مالی استفاده میشوند. اندیکاتورهای تکنیکال با استفاده از محاسبات ریاضی و دادههای تاریخی مرتبط با قیمت، و حجم معاملات دارایی خاص (در این مورد ارزهای دیجیتال)، با هدف پیشبینی روند بازار ایجاد میشوند. (همچنین بخوانید؛ مبانی معاملات Cryptocurrency: آشنایی با تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال).
در ادامه نمونههایی از این اندیکاتورها نشان دادهشده است:
دو اندیکاتور محبوب تکنیکال عبارتند از؛ Moving Average Convergence Divergence یا MACD و شاخص قدرت نسبی Relative Strength Index یا RSI. خوب است که فرمولهای محاسباتی هر اندیکاتور تکنیکال را بدانیم اما برای انجام معاملات نیازی به انجام این کار نیست زیرا اندیکاتورها بهصورت گرافیکی توسط نرمافزارهای مختلف بر روی چارت قیمت نمایش داده میشوند. تمام آنچه نیاز است بدانید این است که چگونه از اندیکاتور باید استفاده کرد.
در خصوص کاربرد هر یک از این اندیکاتورها در مقالات دیگر بهصورت جزئیتر صحبت خواهیم کرد. (همچنین بخوانید؛ Stochastics: اندیکاتوری دقیق برای خرید و فروش)
چرا باید از اندیکاتور استفاده کنیم؟
اندیکاتورها بخش مهمی از تحلیل تکنیکال هستند، عملکرد اندیکاتورها به شرح زیر است:
- پیشبینی: اندیکاتورها برای پیشبینی جهت روند قیمت در آینده استفاده میشوند.
- تائید: برای تائید یکروند خاص یا حرکت قیمت، اندیکاتورها یکی از مهمترین ابزارهای تکنیکال به شمار میروند.
- هشدار: اندیکاتورها برای هشدار دادن موقعیتهای مناسب معاملاتی به معامله گران/سرمایهگذاران بکار برده میشوند.
اندیکاتورهای تکنیکال اغلب توسط فعالان بازار سرمایه استفاده میشوند زیرا آنها برای ارزیابی حرکات قیمت در کوتاهمدت طراحیشدهاند. بااینحال سرمایهگذارانی که تمایل به سرمایهگذاری با افق بلندمدت رادارند میتوانند از این اندیکاتورها برای شناسایی موقعیتهای معاملاتی استفاده کنند. (همچنین بخوانید؛ مقالات مرتبط با تحلیل تکنیکال).
اندیکاتورهای تکنیکال، ابزارهایی قدرتمند هستند که میتوانند الگوهای قیمتی را به برنامههای اجرایی معامله تبدیل کنند.
انواع اندیکاتورهای تکنیکال
بهطورکلی ۲ نوع اندیکاتور تکنیکال وجود دارد:
۱– همپوشانیها: اندیکاتورهایی هستند که بر روی چارت قیمت نشان داده میشوند.
۲– نوساننماها: شاخصهایی هستند که بین حد بالا و پایین در نوسان هستند و توسط نقاط میانی مشخص تفکیک میشوند. ارزش آنها به تعیین قدرت و حرکت روند کمک میکند.
از کدام اندیکاتور باید استفاده کرد؟
هزاران اندیکاتور و اسیلاتور (نوساننما) در دنیای تحلیل تکنیکال وجود دارد که معامله گران/سرمایهگذاران میتوانند از آنها استفاده کنند. برای آنکه بدانید از کدام اندیکاتور باید استفاده کرد، لازم است با نحوه عملکرد هریک از آنها آشنا باشید و ببینید کدامیک از آنها با استراتژی معاملاتی شما منطبق است. اما نگران نباشید برای دسترسی به نتایج هریک از این اندیکاتورها میتوانید اپلیکیشن موبایل گروه مشاوران مالی سامان را از کافه بازار یا Play Store دانلود کنید.