بسیاری از صاحبان کسبوکار بهراحتی ریسک را میپذیرند، آنها ذاتاً خوشبین هستند و احتمالاً اکثر کارها را خودشان بهتنهایی انجام میدهند. این ویژگیها در اداره یک کسبوکار معمولاً مزایای زیادی به همراه دارد، اما با توجه به دلایل زیر، نباید مانند برنامهریزی مالی فردی با کسبوکار رفتار شود؛
- در کسبوکار سود حاصل به چرخه کسبوکار بازمیگردد درصورتیکه در برنامهریزی مالی این سود برای بازنشستگی پسانداز و یا سرمایهگذاری مجدد میشود.
- ممکن است کسبوکار مسیر خود را با عملکرد بالا ادامه دهد که در این حالت نیازی به پسانداز در شرایط اضطراری وجود ندارد.
- شما ممکن است پول شخصی خود را وارد کسبوکار کنید چراکه کسبوکارتان چیزی است که در آن خبره هستید. اما اگر مورد غیرمنتظرهای موجب رکود کسبوکارتان شود ممکن است مبلغ بیشتری را وارد چرخه کسبوکارتان کنید.
همه امیدواریم که هیچ کسبوکاری با رکود مواجه نشود اما در صورت ایجاد رکود باید برنامه داشته باشیم.
آماده شدن برای غیرمنتظرهها
شما احتمالاً افرادی را دیدهاید که مجبور شدند سبک زندگی خود را به علت ورشکستگی کسبوکار، مشکلات قانونی، طلاق و غیره تغییر دهند. بسیاری در بحرانهای مالی بخش یا تمام کسبوکار خود را فدای عملکرد کلی کسبوکارشان کردند. اگر افراد قبل از هر اتفاق مالی برنامهریزی داشته باشند، در صورت وقوع بحرانهای مالی عملکرد بهتری خواهند داشت. منبع: گروه مشاوران مالی سامان
بسیاری از کارآفرینان احساس اعتمادبهنفس میکنند که میتوانند همهچیز را در کسبوکار وزندگی خودکنترل کنند. بااینحال، واقعیت این است که مهم نیست که چقدر محتاط و فعال باشید، همواره چیزهایی وجود دارد که کاملاً فراتر از کنترل شما است. حتی اگر شما بهاندازه کافی خوششانس باشید که اتفاقات غیرمنتظرهای رخ ندهد، هنوز برای آینده نیاز به پول خواهید داشت. این پول باید در سرمایهگذاری خارج از کسبوکار شما باشد، در غیر این صورت سبک زندگی شما همواره در معرض ریسک صنعت و یا بازار است.
صاحبان کسبوکار بدون پسانداز مناسب بازنشستگی
ممکن است فکر کنید برنامهریزی بازنشستگی بسیار طولانی و پرپیچوخم است. نتایج نشان میدهند که بسیاری از افراد و حتی صاحبان کسبوکار برای دوران بازنشستگی خود آماده نیستند. اکثر کارآفرینان اینطور فرض میکنند که کارشان تا زمان بازنشستگی و بعدازآن آنها را تأمین میکند. واقعیت این است که اگر سبک زندگی شما در زمان بازنشستگی پر ریسک باشد و عملکرد کسبوکار بدون شما ضعیف شود، ممکن است با چالشهایی روبهرو شوید.
چه چیزی نمیتواند کنترل شود
با توجه به خوشبینی طبیعی کارفرما، ممکن است گمان کند سرنوشت کسبوکار به دست خودش است. اما فراموش نکنید چیزهایی هستند که بهطور کامل خارج از کنترل هستند:
- موارد قانونی (چه حق با شما باشد و چه نباشد، هزینههای آن میتواند تأثیر زیادی بر کسبوکار شما بهجای بگذارد)
- قوانین جدید تأثیرگذار بر کسبوکار
- رکود یا بحران اقتصادی
- بلایای طبیعی
- حتی طلاق میتواند وضعیت مالی را به شکلی تأسفبار تغییر دهد.
حتی اگر ازدواج و کسبوکارتان موفق باشد، فروش و پیدا کردن خریدار همیشه کار آسانی نیست. بسیاری از کسبوکارهای کوچک بهسختی محصول خود را میفروشند، چراکه هیچ ساختاری برای فروش و ادامه فعالیت در دنیای واقعی ندارند. و بسیاری از صاحبان کسبوکار بهطور طبیعی در مورد ارزش واقعی کسبوکار خود غیر منطق هستند. درحالیکه تدابیر مالی وجود دارد تا به شما در اندازهگیری مقدار فروش محصولات کمک کند، اما هیچ تضمینی برای پیدا شدن مشتری بالقوه که حاضر به پرداخت جهت دریافت محصول شما باشد، وجود ندارد.
به همین دلیل است که برنامهریزی برای صاحبان کسبوکار ضروری است. و بخشی از برنامه شامل یافتن مشاور مالی واجد شرایط برای کمک به کارفرما در شناسایی و مدیریت تلههای مالی است.
مزایای مشاور مالی برای صاحبان کسبوکار کوچک
یک متخصص که وضعیت مالی مشتری را درک میکند میتواند به ادامه عملکرد آتی کسبوکار، وضعیت مالی و پسانداز فردی کمک کند. آنها کمک میکنند تا کارفرمایان آسودگی خاطر بیشتری داشته باشند و به اهداف مالی خود دست یابند، حتی اگر کسبوکار با چالشهای جدی روبهرو شود. منبع: گروه مشاوران مالی سامان
علاوه بر این، یک مشاور مالی خبره میتواند در موارد زیر مشاوره دهد؛
- ساخت یک نقشه راه مالی کامل برای رسیدن به اهداف مالی با توجه به وضعیت مالی
- پیگیری و تعیین وضعیت پیشرفت دستیابی به اهداف مالی
- تنوعبخشی به سرمایهگذاریهای کارفرما بهطوریکه همبستگی با سرمایهگذاریهای کسبوکار نداشته باشد
- افزایش صرفهجویی در مالیات و افزایش سرمایهگذاریها
- ایجاد ساختار به داراییهای شخصی بااطلاع از موارد و الزامات قانونی
- سازماندهی وضعیت مالی فردی و صرفهجویی در زمان
مشاور مالی قادر به شنیدن مشکلات و ارائه پیشنهاد با توجه به مسائل منحصربهفردی مالی است، که از توسعه کسبوکار تا مسائلی از قبیل ادغام را شامل می شود. اینها تصمیمگیریهای دشواری هستند و داشتن دیدگاه مشاور مالی با تحصیلات و تجربه مناسب میتواند ارزشمند باشد.
چگونگی انتخاب مشاور
همانند سایر مشاورهها، مشاوران مالی نیز مشابه هم نیستند و باید مشاور مناسب مسائل شخصی شما انتخاب شود. در ادامه چند راهنمایی برای یافتن مشاور مالی آمده است:
- مشاوران وظیفهشناس را انتخاب کنید. به این معنی که همواره کار شما را در اولویت قرار دهند. اینیک تمایز بزرگ است چراکه کارگزاران این مزیت را ندارند. کارگزاران به فروش محصول خود میپردازند و حق کارگزاری خود را دریافت میکنند.
- توصیه میشود با مشاوران مستقل کارکنید که هدفشان فروش و تبلیغ محصولات مالی نباشد.
- به دنبال مشاورهای مالی باشید که مدرک دانشگاهی مرتبط دارند. همچنین گواهیهای معاملهگری، سرمایهگذاری و مشاورهای را دریافت کرده باشند.
- با مشاوران بهصورت حضوری مصاحبه و سؤالات را بپرسید. اگر مشاور با شما ارتباط برقرار نکند و یا مایل به ارائه توضیحات بیشتر نباشد، یک اخطار قرمز برای شما است.
شما میتوانید فهرستی از سؤالات را جهت فیلتر مشاوران ایجاد کنید. این موجب صرفهجویی در زمان میشود همچنین یک سند کتبی در سوابق شما باقی میماند. بهطوریکه میتوان در آینده به این سوابق رجوع کرد.
زمانی که مشاور را انتخاب کردید باید همچنان درگیر بمانید. اطمینان حاصل کنید که تمام جزئیات را موردبررسی قرار داده باشید. این مورد به پول شما بازمیگردد پس باید نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشید.
آینده خود را ایمن کنید
اگر صاحب کسبوکار هستید، یکی از اهدافتان باید تضمین ایمنی آینده باشد. هیچ فرد دیگری این کار را برای شما انجام نخواهد داد. هنگامیکه شما این کار را انجام میدهید، این شما هستید که مشخص میکنید استراتژی کسبوکار به کدام سمت پیش رود.
منبع: گروه مشاوران مالی سامان